Καλώς ορίσατε στην διαδικτυακή έκθεση του Thalassa Karadeniz “Η Σμύρνη μάνα καίγεται…». Η έκθεση διαιρείται σε δύο τμήματα:

Στο πρώτο υπό τον γενικό τίτλο «Μικρασιατική εκστρατεία» παρουσιάζονται εκατό περίπου φωτογραφίες από το Μέτωπο τόσο συνολικά όσο και χωρισμένες σε θεματικές κατηγορίες.

Στο δεύτερο τμήμα και υπό τον γενικό τίτλο «Η Σμύρνη στις φλόγες» παρουσιάζεται τόσο συνολικά όσο και χωρισμένο σε ενότητες, φωτογραφικό υλικό από τη φωτιά που κατέστρεψε την πόλη.

Ένθετο της έκθεσης μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα συλλογή με φωτογραφικό υλικό της εκστρατείας που ανήκει στο Αρχείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, υπό τον γενικό τίτλο "Πορεία στον Σαγγάριο".

Καλή σας περιήγηση στον Τότε και στο Εκεί της κοινής μας Μνήμης.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

32. Καφεδάκι, τσιγάρο κ εφημέριδα,. Πρωινό Κυριακής μοιάζει...

Περί τα 1921 και στην Μικρά Ασία οι νεαροί στρατιώτες και αξιωματικοί κάμαν τη Δευτέρα τους Κυριακή. Καφές βαρύς, τσιγάρο στριφτό από τα ξεραμένα καπνά που τελικά δεν είναι μόνο για ντεκόρ φωτογραφιών και εφημερίδα για τα νέα, όταν ακόμη το" Ουδέν νεώτερο από το Ανατολικό Μέτωπο" δεν θα μπορούσε να αποτελεί ευφυολόγημα για την τύχη των εκεί επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου